Fortsatt økt beredskap

Lørdag 25. september 2021 kl 16.00 åpnes Norge. Vi går over til en normal hverdag med økt beredskap. Det vil for de fleste ta litt tid å venne seg til og finne tilbake til en normal hverdag.
Ordfører, kommunedirektør og kommuneoverlege vil sørge for at Steinkjer kommune er i økt beredskap i tiden fremover. Vi skal fortsatt gjøre vårt aller beste for at vi skal unngå nye lokale innstramninger. Vi vil også takke alle de som under pandemien har fulgt råd, anbefalinger og pålegg. Vi vil takke alle de som er vaksinert, og vi vil takke alle de som har stått på for å slå ned utbrudd etter utbrudd.
I uken som har gått har vi forberedt oss på gjenåpning, og når morgendagen kommer med overgang til en ganske normal hverdag, og mandagen kommer med nedjustert TISK, skal vi forsøke å støtte og veilede de som blir smittet og de som er nærkontakter.

 

Hvilke regler gjelder nå?

Har du nyoppståtte luftveissymptomer? Folkehelseinstituttet har laget et enkelt skjema med hvordan du forholder deg.Det finner du her

Newly arisen respiratory tract symptoms?  See this flow cart on how to react. 

Informasjon om redusert testing, smittesporing mv finner du her, i samme artikkel framgår også hvor du som steinkjerbygg kan skaffe deg hjemmetester. 

I regjeringens informasjon om gjenåpningen er mye nytting informasjon.