Oppfriskningsdose for de som er 80 år eller eldre

FHI melder at det åpnes nå for at disse kan ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine. Utover det opprettholdes eksisterende anbefaling. 
Se mer informasjon om oppfriskningsdose her på FHI sin nettside.


Dette er anbefalingene for covid-19 som gjelder nå

Steinkjer kommune har en beredskap for oppskalering, men vi følger nå de anbefalinger nedenfor som Helsedirektotratet og FHI har gått ut med.

Regjeringen opphevet tirsdag 5. april rådet om å holde seg hjemme 4 døgn etter koronasmitte (se regjeringens nettside).

Oppdaterte anbefalinger
 

  • Hold deg hjemme hvis du føler deg syk, og unngå kontakt med personer som har risiko for å bli alvorlig syke dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer.
  • Du trenger ikke holde deg hjemme i 4 døgn.
  • Kontakt lege hvis du har behov for helsehjelp.
  • Du trenger ikke teste deg med selvtest. Hvis du likevel har fått en positiv test, gjelder de samme rådene om å holde deg hjemme hvis du føler deg syk.
  • Du trenger heller ikke registrere positive selvtester hos kommunen.
  • Det gjelder egne anbefalinger for de som har økt risiko for å bli alvorlig syke med covid-19 - Råd og informasjon til risikogrupper og pårørende (fhi.no).

           Se mer om hva du må gjøre ved nyoppståtte luftveissymptomer (fhi.no).

Selvtester vil fortsatt være tilgjengelige

I en overgangsperiode vil det være tilgjengelige selvtester for de som likevel ønsker å teste seg. Rådene ved positiv og negativ test er de samme; hold deg hjemme om du føler deg syk.

Tester kan hentes på følgende steder
         
- Steinkjer rådhus, servicetorget og på servicetorget i Malm i ordinær åpningstid.
         - Egge teststasjon mandag og torsdag kl. 09.00-12.00, men i uke 22 er det kun åpen onsdag 25.mai, og samme klokkeslett.

Drift av teststasjonen fortsetter

Kommunen vil fortsatt drifte teststasjonen en stund til, blant annet med hensyn på testing for dokumentasjon av gjennomgått sykdom eller negativ test for koronasertifikatet. Utskrift av coronasertifikat fås ved å ringe teststasjonen i åpningstiden.

Timebestilling, primært digitalt > Til timebestillingen
Teststasjonens telefontid: Mandag og torsdag kl. 10.00-12.00 - Tlf. 477 90 683 , men i uke 22 er det kun åpen onsdag 25.mai med samme klokkeslett.
Adresse: Hallemveien (gamle Egge videreg. skole). Ta av fra Eggevegen, inn Hallemsvegen og første avkjøring til venstre mot et stort bygg som er merket.  

Vaksinering

Bestill time digitalt via helsenorge.no. Du kan også ringe 982 44 039 på onsdager kl. 12.00-14.00.
Du kan også kontakte apotekene for å få vaksine. Det er ikke lenger drop-in tilbud.

Begrunnelse for oppheving av tiltakene

Omikronvarianten gir mindre alvorlig sykdom enn tidligere varianter av viruset, og svært mange er nå vaksinert eller har hatt korona. Det gjør at de fleste nå er godt beskyttet mot alvorlig sykdom. Vinterbølgen av covid-19 ser ut til å være på retur i Norge. Det er ikke lenger nødvendig å begrense smitten på samme måte som tidligere. Det er nå tilstrekkelig at folk holder seg hjemme når de føler seg syke