Utleiehytter i Ogndalsskogene

Frister det å kunne våkne opp på fjellet, godt innpakket i ei dyne inne i ei tømmerhytte? Kanskje med fuglekvitter utenfor, garn som venter å bli tatt opp og ei strålende sol som titter fram bak skydekket? Eller kanskje er det skiene som venter på å bli tatt med på nok en fjelltur - over vidder og islagte vatn?

Hvorvidt det er vinter eller sommer spiller ingen rolle. I Steinkjer kommuneskoger - Ogndalsbruket KF har tre egne hytter til utleie i alle årstider. Hver hytte er fullt utstyrt og ved leie følger det med båt og tre garn til fri benyttelse.

Hyttene kan leies på www.inatur.no eller gjennom booking hos Innherred turistkontor. Nøkler hentes ut på rådhuset eller turistkontoret.

Bestillingstransport

Steinkjer kommune tilbyr kollektiv transport til Ogndal og Steinkjer kommuneskogers områder hver onsdag og fredag.
Gjennom bestillingstransport blir du kjørt fram til ditt bestemmelsessted fra Steinkjer Jernbanestasjon. Det vil si at du kan få transport helt fram til døra på Lustadstua eller til fram til ønsket utgangspunkt til Lågvassbua eller Skjækerosstua.

Transport bestilles på tlf. 07417

Sikringsbu som står åpen som selvbetjeningshytte.
Sikringsbua er i Den Norske Turistforenings eie, som også kan benyttes av ikke-medlemmer. Hytta ligger 600 meter fra Norges geografiske Midtpunkt.

Lokalisert ved Skjækervatnet i Skjækra landskapsvernsområde, like ved grensa til Blåfjella Skjækerfjella Nasjonalpark, 15 km i terrenget fra vei eller 10 km på svillesti og ta båt frem til hytta.
God standard, 8 sengeplasser.

Lokalisert ved Lågvatnet i Skjækra landskapsvernsområde, 12 km fra vei.

Utleiehytte ved Lustadvatnet