Båter, kano, kajakk og kåte/gamme

Vi leier ut båter, kanoer, kajakker og kåter/gammer flere steder og i tillegg kan du fritt benytte både en kano og en båt i Årengtjønna ved Lustadstu.

Hvem har vel ikke drømt om å fiske fra båt i speilblanke vatn eller padle ned ei stille elv? Eller kanskje du er av den eventyrlystne sorten, og heller ønsker å utforske mer krevende elvestrøk i kajakk? Uansett hva din preferanse er, så bør du sjekke hva Steinkjer kommuneskoger kan tilby deg, din familie og venner.

Båtutleie 

  • Mokkavatnet (motor tillatt)
  • Lustadvatnet (motor tillatt)
  • Damtjønna
  • Skjellivatnet
  • Skjækervatnet (motor tillatt)

Båtene er lokalisert i ulike terreng og med ulik avstand fra vei. Noen kan man kjøre bil helt inntil, mens andre ligger lengre til fjells.
Steinkjer kommuneskoger har både en kano og en båt i Lustadelva som kan brukes fritt i Årengtjønna.

Om båtene

Båtene er vanlige robåter, 3,75 meter lange, og godkjent for maks. fire personer. Det er muligheter for å henge på motor (maks. 5 hk) i vatn hvor båtmotor er tillatt. Det finnes redningsvester i vår utleiebåt i Skjækervatnet, men for våre øvrige båter er det leietakers ansvar å ha med redningsvest.

Leietaker skal skrive under en egenerklæring før en leiebåt tas i bruk. Dette opplyses det mer om ved bestilling.

Kano- og kajakkutleie

Primært brukes våre kanoer og kajakker i elveområdet mellom Støa og Hyllbrua, men de kan også bringes ut langs elva Ogna og opp til Lustadvatnet.

Kåte/gammeutleie

Ved elvebredden i Støa finner du også vår kåte/gamme på 25 kvadratmeter. Den kan leies ut til diverse sosiale lag og byr på raste- og bålplasser både ute og inne.

Annen informasjon

Bryggeanlegget i Støa er åpent for alle og tilrettelagt for funksjonshemmede.

Steinkjer kommuneskoger har både en kano og en båt i Lustadelva som kan brukes fritt i Årengtjønna. Her er godt med fisk og egner seg godt for familier (husk redningsvester).

Kano- og kajakkpadlere har mulighet for å låne redningsvester.

Leietaker skal skrive under en egenerklæring før kano/kajakk tas i bruk. Dette opplyses det mer om ved bestilling.

Kart og kontaktinformasjon

​​Se kart over hvor du finner utleiebåter og kanoer.

Bestill på mobil 95 02 95 00 eller turistkontoret telefon 74 40 17 16