VVA-prosjekt
de fleste utbyggingsprosjekt generert av Steinkjer kommune sin utbyggingsenhet vedr. trafikal- og kommunal infrastruktur mtp. rørnett, er kombinasjonsprosjekt som skal bidra til å heve standarden for både veg, vann og avløp (VVA).
Seterbakkvegen, Follafoss
Tidligere vannforsyning har vært av gammel støpejernsrør, noe som har bidratt til både smak og farge. Nytt ledningsnett ble etablert ferdig oktober 2022. Ferdigstillelse av anlegget med oppgradert gatalys og asfalt skjer vår/sommer 2023.
For henvendelser og informasjon kontakt Erling Overrein.
Separeringsprosjekt – Gamle Kongeveg og Heggelivegen
Prosjektomfanget representerer gjenstående restområder med tanke på å få effekt av tidligere anlegg. Anlegget pågår, og det ferdigstilles oktober 2023 Vegstandarden i de nevnte områder er av en særdeles dårlig kvalitet. Oppgradering av vei har vært nedprioritert flere år fordi man har avventet oppgradering av VA.
Se tegningsunderlag: Vann- og avløpsplan (PDF, 2 MB), vegplan (PDF, 3 MB), tegning framdrift (PDF, 3 MB) og framdriftsplan (PDF, 126 kB).
For henvendelser og informasjon kontakt: Mette Kne
Brandsegg / Strugstad og Fjeset
Brandsegg Østre: Kommunal vannforsyning. Forlengelse av tidligere Susegg-anlegget.
Kommunen har tidligere lagt vannledning fra Skarpnes via Røli til Strugstad. Pågående arbeid innebærer en videreføring av ledning via Fjeset og frem til og med Brandssegg. Ferdigstillelse skjer siste kvartal 2023.
For henvendelser og informasjon, kontakt: Torger Wisth
Kommunal avløp og vannforsyning Vivevegen
Ønske om kommunalt vann til området Vivevegen ble mottatt i 2014. Nærmeste vannforsyning er ved FV. 762 nedenfor eiendommen Ogndalsvegen 440, hvor det er mulighet for tilknytning i vannkum. Anlegget innebærer en samlet lengde ny vannledning på ca. 2,0 km til 9 aktuelle abonnenter. Anleggsarbeid er i sluttfasen.
For henvendelser og informasjon kontakt Mette Kne
Sparbu sentrum – VVA
Aktuelt anleggsområde ligger i Sparbu sentrum, ca 14 km sør for Steinkjer sentrum. Anlegget omfatter betydelige deler av sentrumsområdet, og kan være naturlig å dele inn i 3 delprosjekter (vurderes) som møtes i et felles tilknytningspunkt. Prosjektering gjennomføres samlet. Anlegget vil i hovedsak strekke seg fra krysset Leiraplassan/Rognvegen/Leiravegen i nord-delen av Sparbu, deler av Bakar Hansenvegen, Myravegen og Vollavegen, samt Nordgårdsvegen i sørlig del. Oppgradering av vei har vært nedprioritert flere år fordi man har avventet oppgradering av VA.
Der det er felles avløpsledning i området skal det separeres i spillvann og overvann. Kjøreveger skal delvis opprustes/forsterkes og asfalteres, samt gang-/sykkelvegen fra Bakar-Hansenvegen og opp til E6. Prosjektplanen beskriver arbeidet med å planlegge:
- nye vannledninger
- separering av avløpssystem, etablere nye spillvanns- og overvannsledninger
- nye stikkledninger til de enkelte abonnenter (V, SPV og OV)
- forsterkning/oppgradering og asfaltering av Leiraplassan samt andre berørte vegstrekninger
- ivareta overvannshåndtering
- oppgradering/opprusting av gatelys (varierende fra ny kabling til komplett nytt anlegg)
Anlegget ferdigstilles 4. kvartal 2024.
For henvendelser og informasjon kontakt: Torger Wisth.
Kvamsenget VVA
I større deler av området består den kommunale vannledningen av støpejernsrør lagt i 1950. Slike ledninger vil ofte være begrodd. Ved større trykkendringer i det kommunale nettet oppleves markant farge på drikkevatnet. Prosjektet vil omfatte separering, samt oppgradering av vei. Man legger opp planer i hht. anleggsstart sommer 2023. Anlegget ferdigstilles 2024.
For henvendelser og informasjon kontakt: Einar Nøvik
PROSJEKT SOM ER UNDER PROSJEKTERING / INTERN PLANLEGGING
Elvesikring overfor Håkkadalsbrua.
Prosjektet «Rulleskitrasé fra Campus til skistadion» er foreløpig nedprioritert fra politisk hold. Bruk av økonomiske midler kanaliseres heller til prosjektet «vanntilførsel «snøproduksjon skistadion». Som første skritt på evt. videreføring av aktuell rulleskitrase, vil man ta sikte på å utføre elvesikring overfor Håkkadalsbrua. NVE har signalisert et tilskudd på kr. 4,6 mill. I tillegg har kommunen tilført kr. 1,5 mill. Det har vært utfordrende saksbehandling blant sektormyndighetene, og dette forsinker oppstart. Mulig oppstartstidspunkt er ikke å anslå, men håper på høst 2023. Anleggsperioden vil være ca. 3 måneder. Oppstarttidspunkt avhenger av konsesjonsvilkår og godkjenning av planverk innen miljø og teknisk gjennomføring. Anleggsarbeid starter i begynnelsen av september.
For henvendelser og informasjon kontakt: Einar Nøvik
Byafossen – Helgesvegen VVA
Dårlig tilstand på vannledning (galvanisert stål), kombinert med manglende separering, er bakenforliggende for et planlagt prosjekt (misfarget vann, vannlekkasjer og tilbakeslagsutfordringer i området). Anleggsstart estimeres 1. kvartal 2024.
For henvendelser og informasjon kontakt: Torger Wisth.
Påssåbyn VVA
Området omfatter Svein Jarls gate, Erik Jarls gate, Peter Egges gate, Kristofer Uppdals gate og Elvegata. Registrert anleggssår for felles avløpsrør i selve Påssåby`n er 1923. Steinkjerbygg KF startet i 2020 med å bygge 8 leiligheter for unge funksjonshemmede med heldøgnsomsorg (HDO) i det aktuelle området (plassering på tomten etter Barnas Hus). Dette anlegget betinger at man har spesielt fokus på tilkomst / fortau / asfaltering. Aktuelt anleggsområde omfatter også Johan Bojers gate, og dens VA-tilknytning til Furuskogvegen. Dette mtp. å legge til rette for et gjenstående område for separering i Furuskogvegen.
I forbindelse med dette prosjektet som vil strekke seg ned til området samfunnshuset, ønsker man å integrere en aktivitet som omfatter etablering av offentlig toalett. Aktiviteten i Rismelparken rettferdiggjør behovet for etablering av et offentlig toalett i området. Man ønsker å se på mulighetene for noe tilsvarende konsept som er valgt for Bystranda. En evt- plassering som også kan gi en hensiktsmessig ankomst fra sentrum må vurderes.
Anleggsstart estimeres høst 2024. Anleggsaktivitet må planlegges i fht. Steinkjermartna og Steinkjerfestival
For henvendelser og informasjon kontakt: Tom-Richard Nordnes
Sunnan VVA
Nytt renseanlegg for området ferdigstilles 2023. Boligområdet består av gammelt rørnett, som gir seg utslag i forholdsvis høy frekvens av lekkasjer. Området omfattes også av manglende separering. Prosjektet vil derfor bidra til å gi full effekt av nytt renseanlegg. Estimert anleggsstart 1.kvartal 2024.
For henvendelser og informasjon kontakt: Mette Kne
Sognanvegen VA: Sparbu
Dagens løsning innebærer at bebyggelse langs Sognanvegen har septiktanker. Utskilt væske sendes i overvannsrør langs veg, som igjen sendes i bekkeutløp, og til slutt ender i Børgin. Man ønsker å tilknytte definert område til kommunalt avløpsnett, og prosjektet vil derfor bidra til forbedring mtp. uønsket utslipp til Børgin. Etterspurt vannforsyning vil også bli hensyntatt.
Anleggsstart estimeres 4.kvartal 2023.
For henvendelser og informasjon kontakt: Tom-Richard Nordnes
Binde renseanlegg
Eksisterende fasiliteter er et gammelt biologisk anlegg som ikke overholder krav med tanke på rensing av fosfor. Eksisterende anlegg er ikke kapabelt til å yte i forhold til nye og strengere utslippskrav. Et nytt anlegg vil ha tilleggsfunksjon gjennom kjemisk rensing av fosfor.
Før bygging er man avhengig av å få eliminert tilførsel av fremmedvann til anlegget. Man håper på en mulig byggestart i løpet av 2024.
For henvendelser og informasjon kontakt: Mette Kne
Vannforsyning mellom Steinkjer og Inderøy
Som direkte følge av etablering av Ytterøykylling på industriområdet på Lensmyra 2023, har både Inderøy og Steinkjer kommune et felles behov for sikre vanntilførsel. Dagens vannverk på Inderøy vil ikke være i stand til å produsere tilstrekkelig totalbehov. Eget arbeid pågår i Inderøy kommune for å øke denne kapasiteten. Gjennom et forprosjekt har man sett på hvordan Steinkjer og Verdal kan supplere Inderøy vannverk med manglende kapasitet. Det er også sett på hvordan en fullverdig reservevannforsyning kan sikres. Dette er et krav i drikkevannsforskriften, og det kan innen rimelig tid også forventes å komme som pålegg fra Mattilsynet om etablering av reservevannforsyning.
En ny vannledning fra Vist som tilknyttes de eksisterende endeledningene på både Kroks og Hustadlandet, dvs. begge forsyningssonene i Sandvollanområdet/Småland, vurderes som en mulig løsning. Dette utgjør et strekk på 2,6 km.
Via denne forbindelsen kan Steinkjer gi reserveforsyning begrenset til Sandvollanområdet/Småland, eventuelt at dette området forsynes fast fra Steinkjer for på den måten å frigjøre kapasitet til forsyning av Røra og økt etterspørsel på Lensmyra.
Forbindelsen vurderes å være en vinn-vinnløsning for begge vannverk, ved at delområder på begge sider av kommunegrensen får reservevannforsyning. Gjennomføres nærmeste høst/vinter.
Inderøy kommune er ansvarlig for prosjektgjennomføringen.
Steinkjer kommunes sin representant i prosjektet er: Tom-Richard Nordnes
FORSTERKNING AV GRUSVEIER I LØPET AV 2023
Bruk av egne ressurser
Hatlingvegen
|
Bjørdalsvegen
|
Gamle Dambakkveg
|
Tanemsvegen
|
Leinsvegen
|
Bogavegen - Katteråsplassen
|
Kalvøyvegen
|
Østeråsvegen
|
Brattbergsvegen
|
Dyrstadvegen
|
Rognevegen
|
|