Rom og saler i det nye kulturhuset har nå fått navn

Steinkjer kulturhus skal åpnes fredag 1. september 2023, og arbeidene med å ferdigstille bygget nærmer seg nå slutten. Ledergruppen i kulturkvartalet har nå vedtatt navn på saler og rom etter å ha fått mange gode og interessante forslag fra publikum. Vi takker for alle innsendte bidrag! 

Storsalen får navnet: HOVEDSCENEN

Steinkjer kulturhus får en ny storsal som skal erstatte Saga i Dampsaga kulturhus. Dette blir husets storstue og skal benyttes til alle typer forestillinger og produksjoner innenfor scenekunst. Hovedscenen har plass til 600 tilhørere, og scenestørrelsen er slik at vi nå kan ta imot de aller fleste større nasjonale produksjoner i Steinkjer. Bruksområdet er stort og vi kan nevne: Musikk, teater, dans, seminarer, standup, og mye mer. 

Sidesalen får navnet: ELVESALEN

Dette er salen om skal erstatte Høvelen i Dampsaga kulturhus. Dette er en flerbrukssal som kan brukes til det meste. Elvesalen kan brukes til mindre konserter, møter og samlinger av ulike slag. Elvesalen kan blendes av og benyttes som black box. Det er fin utsikt mot elva i denne salen, så den er også godt egnet til kurs og konferanser. 

Felles formidlingsareal i 2. etasje får navnet: TELEGRAFEN

I kulturhusets andre etasje ligger det et større felles formidlingsrom på 168 m2. Rommet ligger mellom kunstgalleriet som skal driftes av Nils Aas kunstverksted og museumslokalene til Egge museum. Telegrafen er bygget for å kunne huse kunstutstiller, og er også egnet til små og store arrangementer som bokbad, konserter, og møter av ulike slag. Steinkjer kunstforening skal benytte dette rommet som sitt faste utstillingslokale, og det er også plass til å lage andre utstillinger fra ulike aktører igjennom året. Dette er et kombinasjonsrom som skal kunne huse flere aktiviteter samtidig, så her får vi ofte en kunstutstilling kombinert med 
for eksempel møter, opptredener og konserter. 

Det er flere mindre rom som skal gis navn i både samfunnshuset og Steinkjer kulturhus. Dette vil bli besluttet av ledergruppen i kulturkvartalet i løpet av første halvdel av juni. 

Tre vinnere av navnekonkurransen er trukket ut

Blant alle forslagstillere er det trukket ut tre vinnere som får et gavekort for bruk i Steinkjer kulturhus á kr. 1 000,-.

Vinnerne av gavekort er: 
Gunvor S. Lie
Janita Salberg
Borgar Jønvik

Vinnerne blir kontaktet.