Historisk bygninger med blå skilt

21 bygninger i Steinkjer har fått blå skilt

På skiltene er det opprinnelsesinformasjon som et ledd i å  synliggjøre kulturminnene i gjenreisingsbyen Steinkjer.  Skiltprosjektet har spesielt fokusert på gjenreisningsbyen, men også andre bygninger er med i ordningen.

Skiltene gir informasjon om gårdens opphavlige navn, byggeår, byggherre, arkitekt og opphavlig funksjon. I tillegg er det laget en egen nettside som gir tilgang til ytterligere informasjon og bilder. Skiltene ble satt opp høsten 2017- høsten 2021.

Bilder av 21 bygninger - Klikk for stort bildeHer er bilde av 6 av de 21 bygningene. For å se alle, så klikk på linken med domenenavnet.

Det er kommunen som har hatt ansvaret for prosjektet i samarbeid med gårdeierne og Foreningen Gamle Steinkjer, og nå er det Steinkjerleksikonet som tar vare på all informasjon på sin nettside.

Står du ved en av disse bygningene, så vil du i tillegg se et mindre skilt hvor du finner domenenavnet som sender deg rett til Steinkjerleksikonet sin nettside. Der kan du klikke på bildene for å få opp mer informasjon. 

Domenenavnet er www.stkjer.no.

Her er et eksempel på et slikt skilt med underskilt.

Her er et eksempel på et slikt blått skilt.