Hva er Steinkjerprofilen

Mennesker på torget - Klikk for stort bildeFolk på torget Trine Hustad

Dette er Steinkjerprofilen

Steinkjer kommune eier Steinkjerprofilen, men alle som vil kan bruke den. Det er en merkevare og en profil som består av flere logoer, designelementer, historier og markedsføringsmateriell - fritt til disposisjon for alle som vil profilere Steinkjer. 

Steinkjerprofilen kontra kommunevåpen

Det er viktig å merke seg at Steinkjerprofilen ikke er Steinkjer kommunes logo. Kommunens grafiske profil består av kommunevåpenet og Steinkjerprofilens hovedlogo. Det er kun kommunen som profilerer seg med kommunevåpenet - ikke andre aktører. Kommunevåpenlogo viser til kommunalt eierskap eller samarbeid der den er i bruk. Kommunen profilerer seg innimellom med kun kommunevåpen der det er hensiktsmessig, eller kommunevåpenet sammen med teksten "Steinkjer kommune".

Steinkjerprofilen er alle sin profil. Det spiller ingen rolle om du bruker profilen i offentlig eller privat regi, om du er en næringsaktør, om du vil markedsføre deg med å bruke elementer fra Steinkjerprofilen osv. Les mer om retningslinjene til Steinkjerprofilen her. Men du kan altså ikke benytte deg av kommunevåpenet i markedsføring eller promotering. Det kan du kun dersom du arrangerer noe i samarbeid med Steinkjer kommune og har innhentet kommunevåpenlogo med tillatelse.

Steinkjer kommunes profil

Kommunens grafiske profil består altså av kommunevåpenet og Steinkjerprofilens hovedlogo i farger. Kommunevåpenet i gamle Steinkjer var tidligere en sekstagget stjerne, men ble under kommunesammenslåingen i 2020 fornyet med gamle Verran kommune sitt kommunevåpen - jekta. Les mer om Steinkjers kommunevåpen.

  • Kommuneprofilen har de samme verdiene og forteller de samme historiene som du finner i i Steinjerprofilen
  • Grafiske elementer som logoen deler med Steinkjerprofilen er:
    • Slagordet "Åpen, lys og glad"
    • Skrifttypen Arial (mens Calibri brukes i brev og dokumenter)
    • Steinkjerprofilens farger er også logoens sekundærfarger (farger som kan benyttes sammen med logoen)
    • Designelementene fra Steinkjerprofilen kan brukes sammen med kommunelogo.