Det var mulig å se og prøve nye produkter i visningsarenaen for velferdsteknologi på Egge helsetun. Vel 60 personer var innom i løpet av dagen. Leverandørene for produktene var til stede og informerte.

På treningskjøkkenet ved dagrehab.enheten har det blitt installert sikkerhets- og trygghetsteknologi.
Med denne teknologien trenger en ikke å bekymre seg for å glemme. Det er tidsbryter på kaffetrakter/vannkoker, strømkutt og vannstopp på oppvaskmaskin, hovedbryter som slår av strømtilførsel til utvalgte elektriske "apparater", komfyrvakt mm.

Det prøves også ut dispensere med sensor for såpe og håndsprit. Disse dispenserne kan sende sms-varsel når det er tid for etterfylling.

I trapp mellom etasjene i "Gluggen" er trappehjelpemidlet Assistep montert.
Et enkelt hjelpemiddel som gjør det trygt å gå i trapp og kan gjøre det mulig å bo lengre i egen bolig. Utviklerne av hjelpemidlet var til stede og informerte, og deltagerne fikk prøve å gå trappa med hjelpemidlet.Eirik Medbø Assistep. Kerstin Walborg og Inger Marie Johansen NAV Hj.middelsentral teste trappehjelpemidlet

Det ble også vist fram en helt ny strømpepåtrekker for kompresjonsstrømper og et hjelpemiddel "Tram" som kan benyttes til både forflytning av brukere og som ganghjelpemiddel.

Interesserte kan ta kontakt for å komme og se og prøve det vi har i visningsarenaen for velferdsteknologi.

Kontakt Eli Ringseth for å gjøre avtale.

Eli Ringseth
Ergoterapeut/synskontakt/prosjektleder
Dag- og døgnrehabiliteringsenheten
Tlf: 47971155/90653746