Datert 01.12.20

KULTURPRIS STEINKJER KOMMUNE 2020

Steinkjer kommune har tildelt kulturprisen for 2020 til Beata Selnes.

Beata Selnes er ansatt som musikklærer ved Steinkjer kulturskole, og får prisen for sitt brennende engasjement for barn og unge gjennom mange år, og deres mulighet til å oppleve musikkens glede.

Beata startet som fiolinlærer ved Verran kulturskole allerede i 1992, og har siden 1997 arbeidet ved Steinkjer kulturskole. Beata har en fremtredende rolle når det gjelder formidling av både klassisk musikk og folkemusikk for barn og unge i Steinkjer.

Beata har vært og er aktiv i en rekke sammenhenger:

  • Instruktør i USiNT (ungdomssymfonikerne i Nord-Trøndelag).
  • Konsertmester i Steinkjer Orkesterforening
  • Aktør i forbindelse med Hilmarfestivalen siden oppstarten
  • Leder for Steinkjersolistene, samarbeid med Trondheimsolistene, Oslo Strykekvartett, Trondheim
  • Kulturskole, Engegårdkvartetten.
  • Initiativtaker til samarbeidet mellom kulturskolen og Steinkjer Orkesterforening som resulterte i forestillingen "Eventyret om Wolfgang Amadeus Mozart" med Minken Fossheim.
  • Som avsluttende oppgave i Kunst og håndverk-studiene ved HiNT lagde hun dukketeater av Mozarts opera "Tryllefløyten" med dukker av leire og sydde alt av kostymer selv (Papageno, dragen, Pamina, Nattens dronning etc). Lagde også forestillinger for barn med dukkene under Barnas Dag på Egge Museum.
  • Initiativtaker og prosjektleder for den storslåtte festkonserten for Polens 100 års selvstendighet 11.11.2018 i Egge kirke, i samarbeid med det polske miljøet i Steinkjer og Innherred.

Selnes hadde fiolinopplæring ved musikkskolen Józef Elsner i Warszawa. Senere var hun også ansatt som lærer ved samme skole. Beatas hovedinstrument er fiolin, med piano som bi instrument. Diplom- og masterstudier i kirkemusikk ved Det Katolske Universitet, Warszawa, med fordypning i middelaldermusikk.

Hun har musikkrelatert utdannelse i Norge, som Suzukimetodikk ved HiNT, Levanger, Pedagogikk ved NTNU, Trondheim, PPU studier ved HiNT, Levanger, og Kunst og håndverk, HiNT, Levanger.

Om kulturprisen heter det blant annet:
Kulturprisen er en æresbevisning som markerer den prisbeløntes særskilte og fremragende innsats som kunstner, utøver eller formidler på kulturfeltet.

Prisen som deles ut i kommunestyremøtet onsdag 16.desember består av et diplom, en skulptur utført av kunstneren Nils Aas og et pengebeløp.

 

IDRETTSTIPEND STEINKJER KOMMUNE 2020

Idrettsstipendet for 2020 tildeles Bastian Elnan Aurstad.

Hovedutvalget for oppvekst og kultur har i dag for første gang delt ut kommunens nye idrettsstipend. Hovedutvalget kunne velge ut ifra en liste med 10 svært godt kvalifiserte kandidater, og vil rette en stor takk til alle søkere med ønske om at alle vil lykkes i sin satsing i årene som kommer.

Vinneren av stipendet kan skilte med følgende meritter:
Navn: Bastian Elnan Aurstad Født: 18.01.2005
Klubb: Steinkjer Friidrettsklubb
Øvelser: Sprint, Hekk, Lengde/Tresteg
Resultater: Bastian har en rekke med svært gode prestasjoner å vise til med blant annet norsk aldersrekord på 300m i 15-årsklassen. Det er verdt å merke seg at Karsten Warholm hadde denne rekorden frem til 2019.

Her er noen øvrige resultater:
7 UM-gull i 2020 der 2 er i tresteg (innendørs og utendørs), 1 i lengde (innendørs), 1 på 60m hekk (innendørs), 1 på 100m hekk (utendørs), 1 på 300m hekk (utendørs), og ett i mangekamp (7-kamp innendørs). Bastian har også 3 sølv og en bronse i UM i 2020.
I UM satte han nye mesterskapsrekorder i lengde og tresteg innendørs og på 100m hekk utendørs.

Personlige rekorder:
60m 7,43 100m 11,39
200m 22,66 (nr 7 på statistikken i G15 i Norge gjennom alle tider)
300m 35,86 (nr 1 - norsk aldersrekord i G15)
400m 51,32 (nr 3 på statistikken i G15 i Norge gjennom alle tider)
60m hk (84) 8,37 100m hk (84) 13,29 (nr 3 på statistikken i G15 i Norge gjennom alle tider)
300m hk (76) 39,54 (nr 4 på statistikken i G15 i Norge gjennom alle tider)
400m hk (91,4) 57,62 (nr 2 på statistikken i G15 i Norge gjennom alle tider)
Lengde 6,70 (nr 5 på statistikken i G15 i Norge gjennom alle tider)
Tresteg: 13,41

Om stipendet heter det blant annet følgende: Idrettsstipendet skal være en anerkjennelse til yngre idrettsutøvere. Stipendet skal stimulere utøveren til videre satsing samt personlig utvikling i sin idrett. Stipendet blir gitt til ungdommer som har vist gode prestasjoner, og som synes å ha gode utviklingsmuligheter. Stipendet skal dekke alle typer idrettsgrener. Prisen består av et diplom og et pengebeløp. Prisen deles ut i kommunestyremøte onsdag 16.desember.

­­­­­­­­­­­­­


KULTURSTIPEND STEINKJER KOMMUNE 2020

Kulturstipendet 2020 tildeles Edvard Sollid Bolås

Edvard er 26 år gammel pianist og komponist, og har som målsetting å kunne leve av musikken.

I juli 2020 fullførte Edvard en bachelorgrad i populærmusikk ved University of Derby i England med svært gode resultater. Han har også studert musikkdesign ved Høyskolen Kristiania, Jazz ved Trøndertun folkehøgskole, og musikkproduksjon ved Nord Universitet. Edvard har også vært elev ved musikk, dans og drama ved Inderøy Videregående skolen.

Stipendet skal benyttes til en oppsetting av egenkomponert musikk for kammerkor. Oppsetningen skal fremføres av Steinkjer kammerkor.

Om stipendet heter det blant annet følgende:
Stipendet skal tjene til å finansiere en faglig dyktighetsgjøring innen fagområder mottakeren utøver sitt kulturarbeid.

Det skal særlig legges vekt på følgende:
Stipendet skal tjene til å finansiere en faglig dyktighetsgjøring innen de fagområder mottakeren utøver sitt kulturarbeid. Det skal særlig legges vekt på å hjelpe frem yngre, lovende talent fra kommunen før de fanges opp av sentrale stipend- og støtteordninger. Stipendet skal stimulere til at profesjonelle utøvere bosetter seg i kommunen.

Prisen består av et diplom og et pengebeløp. Prisen deles ut i kommunestyremøte onsdag 16.desember.