Rune Bjørgvik viste på Teknotorget på Vitensenteret hva blant annet studentene på HiNT holdt på med til Ida Marie Espeland og Ingeborg Setten. De er elever på 10.årstrinn ved Steinkjer ungdomsskole.  "Interessant" var svaret fra de to elevene på spørsmål om hva de synes om Teknotorg-arrangementet

Teknotorg14_3.jpg

Spillum dampsag og høvleri –nå Spillum sagbruksmuseum  hadde  gitt HiNT Multimedia-studiet i oppgave å lage en interaktiv presentasjon og en informasjonsfilm og historien bak om Spillum sagbruksmuseum. Studentene arbeidet over et semester, og Rune er sikker på de studentene han var sammen med på oppgaven jobbet 70 timer de siste ukene for å komme i mål.

Teknotorg14_5.jpg

Nedenfor er bilde av den interaktive skjermen som elevene blant annet kunne bruke for å finne svar på egen Quiz som var laget til denne aktiviteten.

Teknotorg14_4.jpg

Erik Kjøsnes Wekre konkurrerte med å kjøre legobil på en bane styrt med en trådløs kontrollenhet og målet var å komme raskest rundt den oppsatte banen. Rakel Kongsmo, aktivitetsleder ved Vitensentere, tok rundetiden på "finalerunden" etter elevene først hadde fått en prøverunde.

Teknotorg14_1.jpg

Senere på ettermiddagen var Teknotorget på Vitensenteret åpent for alle interesserte, og en god del kom innom for å prøve aktivitetene. Særlig var å prøve 3D briller og lage egen Lego animasjonsfilm populært.

Artikkel fra HiNT sine hjemmesider; "Alle ville prøve HiNTs VR- briller"

Forskingsdagene er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten på nye og spennende måter

Forskingsdagene arrangeres hvert år og er i regi av Norges Forskingsråd. Ulike lokale aktører arrangerer de ulike tiltakene og ved årets festival var over 1000 arrangementer avholdt i tidsrommet

Forskingsdagenes prosjektledelse er lagt til Norges forskningsråd. En viktig del av sekretariatets arbeid er å binde sammen festivalens mange regionale arrangementer til en felles festival. I dette arbeidet inngår markedsføring, visuell identitet, profileringsmateriell og arbeid mot mediene. Internettsider og tilrettelegging av felles programdatabase er også blant sentrale oppgaver. I tillegg er sekretariatet et serviceorgan for arrangørene. Rekruttering og vedlikehold av arrangørmassen består bl.a. av oppstartseminar (kick off) om våren og evalueringsmøte om høsten. Sekretariatet sørger også for evalueringer av ulike tiltak i forbindelse med festivalen, som for eksempel analyse av medieoppslagene.