Steinkjer kommune har i dag tildelt kulturprisen for 2019 til Felix Fagerholt og Gunnar Aftret. Prisen tildeles de to for arbeidet med Eggevisjon nær TV gjennom snart 20 å

Eggevisjon ble Etablert 10. mars 2000, som medieopplæring for 7.-klassingene ved Egge barneskole, i et samarbeid med mediefag ved Steinkjer videregående skole. Alle elvene var med på opptak, redigere en sending og være programleder for en sending.

EggeVisjon Nær-TV har hatt regelmessig sendinger tre dager i uka. Tiltaket ble finansiert av Steinkjer kommune fram til og med 2014. I fra 2015 ble nær-tv-kanalen finansiert med privat finansiering.

Initiativtaker og ildsjel for Eggevisjon var Felix Fagerholt. Etter at Fagerholt gikk av med pensjon har han sammen med Gunnar Aftret, i forståelse med Egge barneskole, fortsatt tv- produksjonen.

Eggevisjon var det første selskapet som hadde konsesjon for å sende nær-TV på kabelnett. Sendingene startet på Telenors kabelnett i Steinkjerområdet med 2000 abonnenter, fra juni 2007 har EggeVisjon Nær-TV sendt via Altibox.

TV-kanalen har mange trofaste seere, og er en svært viktig formidler av lokal kultur i Steinkjerområdet.

Om kulturprisen heter det blant annet:

Kulturprisen er en æresbevisning som markerer den prisbeløntes særskilte og fremragende innsats som kunstner, utøver eller formidler på kulturfeltet.

Prisen som deles ut i kommunestyremøtet onsdag 18.desember består av et diplom, en skulptur utført av kunstneren Nils Aas og et pengebeløp.