Som begrunnelse for vedtaket har hovedutvalget vektlagt følgende som ble innlevert som argumentasjon for kandidaturet:
Ketil Roli er et kjent navn og fjes i fotballmiljøet på Innherred, alltid med et smil rundt munnen og en ball mellom hendene. Ketil er kanskje en utypisk kandidat til frivillighetsprisen, da han verken er en leder eller organisator i idretten, men han bruker omtrent hver eneste time i døgnet på fotball og frivillig arbeid.

På banen er Ketil Roli kjent som keeper gjennom mange år. Han bidrar til å heve treningene hos flere lag i området med å være med som keeper på trening, og varme opp keeper på kampdag. Det finnes ikke et lag i området Ketil ikke har bidratt for her. I sine yngre år trente han også en periode med Steinkjer FK.

Når han ikke spiller selv, hjelper han til på sidelinja. Årlig dømmer Ketil et utall av kamper for barn og junior. I tillegg stiller Ketil alltid opp som frivillig linjedommer og ballhenter under kamper på lavere nivå der fotballkretsen ikke stiller med assistentdommere selv. Han har også bidratt som trener og assistenttrener på barne og juniorlag gjennom mange år. I mange år var han også en frivillig bidragsyter til fotballinja på Sund FHS.

Men Ketils største bidrag er nok som "materialforvalter" og frivillig / selvutnevnt assistent for oppmann /lagleder. Ketil holder flere lag i området med baller og utstyr, vedlikeholder utstyret, klipper baner, merker baner, hjelper til å tilrettelegge bane og garderobe før kamp, rydder og vasker etter kamp og trening og er en stor hjelp for oppmann / lagleder på flere nivå. Han har bidratt med dette i snart 20 år på Beitstad og 30 år i Malm / Follafoss, men også hos andre lag som Namdalseid IL og Henning IL.

Ketil har ikke førerkort selv, så han sykler eller tar han buss på hver trening og kamp for å få til å bidra når han ikke har skyss. Det har blitt mange sykkelturer mellom Malm og Beitstad de siste 20 årene for å sørge for at banen er nyklipt og merket til kamp. Ketil stiller alltid opp, uselvisk og med et godt humør.

Overrekkelsen av prisen vil skje 5. desember 2019.