På bildet over: Ordfører Bjørn Arild Gram, rådmann Torunn Austheim og Trond Landsem fra Steinkjer Bil.


Ordføreren sa at bilene er kjøpt inn fordi kommunen ønsker en mer miljøvennlig bilpark. Vi starter med to i første omgang og ser hvordan disse fungerer og vurderer å utvide med flere etterhvert. Bilene skal stå i kjelleren på rådhuset og skal brukes av alle som må kjøre i arbeidstiden. Orføreren har prøvd bilen og er meget godt fornøyd. Han bemerket også at det er flott at kommunen kunne kjøpe el-bilene av et firma på Steinkjer og gratulerte Steinkjer Bil og takker for godt samarbeid så langt.


Trond Landsem fra Steinkjer Bil uttalte at han er glad for at kommunen satser på miljøet og takket for at deres firma ble valgt. Bilen er helt på høyde med vanlige biler og har mye moderne teknisk utstyr. Ved Steinkjer Bil på sørsileiret er det en hurtigladesatsjon som lader opp bilen på ca 20 minutter. I tillegg er det tre vanlige ladestasjoner ved Sparebanken ved jernbanen, samt at bilene lades hele tiden i kjelleren på rådhuset. Bilene kan gå bortimot 10 - 15 mil, men det handler litt om måten de blir kjørt på og hvor mye varmeapparat og andre elektroniske ting i bilen blir brukt.

 

El-bil-overrekkelse foran rådhuset.jpgAnsatte ble i formiddag orientert om at bilene skal kunne tas i bruk fra i dag, og allerede under overleveringen hadde en person booket en av bilene til et arbeidsoppdrag, så dette lover godt.

 

 

Her ser vi bilen med kommunens logo på sidene og på panseret.

El-bil.jpg