I Steinkjer har vi vaksinert som vanlig denne uken, og er nå ferdige med de dosene vi fikk tildelt. Det er satt til sammen 333 av dose 1, og 111 av dose 2. Vaksinepersonellet gjør en kjempejobb. Totalt er det til nå satt 5459 doser (3513 av dose 1 og 1946 av dose 2).

I forrige uke startet vi med gruppe 4 (aldersgruppen 65-74 år) og de med høyrisikosykdommer.

Noen få har av ulike årsaker ønsket å utsette vaksineringen til etter påske, men vi har enkelt funnet erstattere. I de to første ukene etter påske får vi en økning i antallet vaksinedoser, og det gleder vi oss til!

Norge ser ut til å være på vei ut av pandemien, og nasjonale regler og anbefalinger skal redusere faren for en ny smittebølge.

Vi oppfordrer alle til å følge opp, og gjøre det vi kan for å unngå en tredje bølge her på Steinkjer. En ny bølge vil bety strengere regler enn de nasjonale, forsinkelse med vaksineringen, et overbelastet helsevesen og mulighet for tap av liv og helse.

Så langt i påsken har vi ikke fått noen nye smittede, mye takket være lite reisevirksomhet. Det er likevel like viktig som før (kanskje viktigere) at vi begrenser antall nærkontakter, holder avstand og er hjemme og tester oss ved symptomer.

God påske til alle, og ta vare på hverandre!


Hilsen 
Kommuneoverlege Sunniva. J.N. Rognerud, kommunedierktør Torunn Austheim og ordfører Anne Berit Lein.