Ny eltemaskin er på plass og den har kapasitet til å elte 120 brød på en gang, og en dobbel stekeovn som steker 63 brød samtidig. Laila Iren Sakshaug (bildet) er kjøkkenets baker og hun beskriver investeringa som veldig positivt. Laila er litt over gjennomsnittet interessert i brød- og gjærdeiger og ellers alt innen baking. Sentralkjøkkenet baker tre typer brød i forskjellige grovhetsgrader, og de er bakt med naturlige ingredienser uten tilsatt melk eller fett og med lavt innhold av salt.   

I stor grad er det barnehager i kommunen som kjøper brød, samt noen sykehjem og bofelleskap. Vi selger også ferske brød på rådhuskantina onsdager og fredager. Det er også slik at mange beboere i kommunen tar direkte kontakt med Sentralkjøkkenet og bestiller brød og kaker, det synes vi er veldig hyggelig. Laila har kapasitet til å bake mere, og håpet er at flere kommunale institusjoner vil benytte seg av tilbudet etter hvert.

 

Freddy Nessan Østborg
​Sentralkjøkkenet