Med utgangspunkt i bilder og minner har Arthur Tessem fra Steinkjer laget et maleri av musikeren som henger på møterommet Hilmar Alexandersen i tredje etasje i Rådhuset. Maleriet er en gave til Steinkjer kommune fra maleren og kona Lilly.
– Arthur ringte meg og fortalte at han i lengre tid hadde holdt på med et maleri av Hilmar Alexandersen. Da han hørte at møterommene i Rådhuset har fått navn etter kjente «Steinkjerbygg», lurte han på om jeg var interessert i å se på maleriet, sier ordfører Per Sverre Rannem.
 
Takket for gaven
Rannem synes maleriet er imponerende.
– Jeg var en god bekjent av Hilmar Alexandersen fra jeg var guttungen og så lenge han levde, og synes Tessem har klart å gjengi han på en utmerket måte, og svarte selvfølgelig at kommunen var svært interessert i å motta gaven, og henge den opp på Hilmar Alexandersens møterom i Rådhuset. Tessem fortalte at det spesielt var fiolinen som skulle framheves og fingrene. Dette har han klart på en ypperlig måte, sier Rannem som tidligere i høst inviterte ekteparet for å takke for gaven og vise fram rommet hvor det er hengt opp.
 
Fakta om komponisten
Hilmar Alexandersen ble født i Steinkjer i 1903 og døde i 1993. Han var fiolinspiller og komponist og er regnet som en av 1900-tallets fremste folkemusikere. Alexandersen mottok i 1987 fylkets kulturpris og er i tillegg en av få som har fått den prestisjefylte feleknappen i gull som æresbevisning fra Noregs Ungdomslag. Siden 1991 har Steinkjer kommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune delt ut en musikkpris i hans navn for å fremme interessen for folkemusikk.
Steinkjer har også fått en egen Hilmarfestival i regi av Stiftinga Hilmar Alexandersen, og årets festival er 8. til 11. november.