Det var en rørt prismottaker som tok imot både kulturpris og gode ord om seg selv som artist.

- Jeg er lettrørt, så nå tror jeg nesten jeg bare må spille for dere, smilte Ida foran kommunestyret i Steinkjer. 

- Dere aner ikke hvor mye dette betyr for meg. Da jeg fikk telefonen fra Leif Terje (kultursjef), satt jeg i Stockholm og hadde en dårlig dag. Men dette betydde mye for motivasjonen, fortalte hun.

- Steinkjers mest profilerte

I sin tale understreket ordfører Bjørn Arild Gram hvor viktig Ida har vært for Steinkjer.

- Til tross for sin forholdsvis unge alder er Ida Jenshus nemlig en av Steinkjers aller mest profilerte og etablerte artister, med arbeidsområde både nasjonalt og internasjonalt, sa ordføreren.

Han innrømte at han fortsatt hadde et bilde av Ida og heiagjengen fra 2007 da Ida fikk sitt gjennombrudd og vant talentshowet "Lyden av lørdag" på NRK. 

- Dette var omtrent samtidig som jeg begynte som ordfører, og jeg husker vi gjorde det vi kunne for å heie fram Ida, smilte Gram.

Sjuende album på vei

Ida Jenshus har gitt ut totalt seks album og har vunnet Spellemannsprisen tre ganger. Hun gir ut et nytt album i løpet av 2019. 

- Det er svært hyggelig å kunne dele ut kulturprisen til en av Steinkjers aller fremste kulturutøvere. Gratulerer med prisen og lykke til videre som artist, kulturformidler og Steinkjerambassadør! avsluttet ordføreren.

Kulturprisen består av en skulptur utformet av Nils Aas, et pengebeløp og en kunstnerisk utformet diplom.
 

LES ORDFØRERENS TALE I SIN HELHET HER