Redigering

Ved redigering kan du klippe og lime sammen dine opptak til en helhetlig film. Du kan og legge til musikk, kommentarer, overganger, titler og rulletekst.

Som nevnt under punktet konvertering finnes det et utall redigeringsprogrammer på markedet. For enkelhets skyld har vi valgt å konsentrere oss om Windows Movie Maker Live, Video Spin 2.0 (Avid) og Redigeringsvideo i You Tube.
Windows Movie Maker Live
Programmet er ikke forhåndsinstallert men kan fritt lastes ned til Windows Vista og Windows 7, og er installert eller kan installeres på de fleste skole pc-er.
 
 
 

 

 

 

Video Spin 2.0
Dette er i utgangspunktet et gratisprogram men skal du redigere mobilvideoformatene ut over 15 dager må du betale ca. 10 euro.
 
Kom i gang med Video Spin 2.0.
 
Opplæringsvideo 1            
Opplæringsvideo 2 Se gjennom videoklipp
Opplæringsvideo 3 Kutte eller trimme videoklipp
Redigeringsvindu for video i YouTube

Redigeringsvinduet for video er et gratisverktøy i YouTube-kontoen som du kan bruke for å redigere videoklipp og lage helt nye, redigerte vidoer. Du kan gjøre følgende med redigeringsvinduet for video:

  • Kombinere flere videoer du har lastet opp, til en ny, lengre video
  • Beskjære begynnelsen og slutten av videoene
  • Legge til lydspor fra lydbyttebiblioteket
  • Opprette nye videoer uten å tenke på filformater, og publisere nye videoer på YouTube med ett enkelt klikk (ingen ny opplasting nødvendig)

 

Kom i gang ved å gå til TestTube og klikk på Redigeringsvindu for video (eller gå til www.youtube.com/editor).