Steinkjer kommune inviterte i ettermiddag de øvrige kommunene på Innherred til informasjonsmøte i anledning covid-situasjonen på Steinkjer.

Møtedeltakerne bestod av ordførere, kommunedirektører og kommuneoverleger samt representanter fra statsforvalteren v/fylkeslege m.fl, helseforetaket og KS.

Det er en uavklart smittesituasjon i Steinkjer, og Steinkjer kommune har innført strenge lokale tiltak gjennom lokal forskrift.

Kommunene på Innherred fraråder unødvendige reiser til Steinkjer, og på tvers av kommunegrensene. For å begrense videre utvikling av smitte er det viktig at innbyggerne i hele regionen har lav terskel for testing, holder avstand og bruker munnbind der 2-meters avstand ikke er mulig.

Det videreføres tett dialog mellom kommunene for løpende vurdering av eventuelle nye tiltak. Innherredskommunene møtes igjen i morgen, til dette møtet inviteres også Namsos kommune.

Steinkjer har iverksatt stramme tiltak på et tidlig tidspunkt, og om alle bidrar har vi større sjanse for å unngå et stort regionalt utbrudd. Takk for at du bidrar.

Anne Berit Lein, ordfører Steinkjer kommune
Pål Sverre Fikse, ordfører Verdal kommune