Overføring

 
På noen mobiltelefoner kan du redigere dine filmopptak direkte. Mange foretrekker likevel å overføre videofilene til en pc for bearbeidelse før visning eller opplastning til et nettsted. Overføring kan skje på flere måter og vi tar her for oss tre av dem.
 
Overfore 2  120  Bluetooth
Bluetooth er trådløs overføring.
Fungerer godt for de fleste ulike mobiltelefonmerkene. Vi har imidlertid gjort oss den erfaringen at Nokia-telefonene helst vil ha overført filene gjennom sin egen programvare. Har du ikke Nokia-suite på din pc bør du derfor velge en av de to andre metodene for overføring.
Kan by på problemer overfor offentlige pc-er. (les: skolepc-er)
 
OBS: IPhone er avhengig av en konto på nettstedet ITunes for å få overført filene.
 
Screencast om Bluetooth-overføring. link
 
Kabel 120  Kabel
Når du kjøper en mobiltelefon følger det med en kabel for overføring. Fungerer godt , men med Nokia-telefoner du kan støte på de samme utfordringene som ved Bluetooth-overføring.
Kan by på problemer overfor offentlige pc-er. (les: skolepc-er)
 
 
 
 
 
Kortleser
Bruker du en kortleser fordrer det at du fysisk tar minnekortet ut av mobiltelefonen og setter det i kortleseren. Kortleseren kan være integrert i pc-en eller kobles til en usb-port.
Kortleser er den sikreste måten å overføre filer på, med færrest tekniske utfordringer i forhold til overføring til offentlige pc-er.