Om Steinkjer kommune

Steinkjer kommune ligger vakkert til innerst i Trondheimsfjorden. Steinkjer er en mangfoldig småby omkranset av livskraftige bygdesamfunn. 24 000 små og store innbyggere bidrar til at dette er et godt sted å leve. 

Steinkjer og fjorden - Klikk for stort bilde

 

 

Steinkjer er en levende småby som vokser og har et godt og variert næringsgrunnlag. Vi har en mangfoldig småby med et aktivt kulturliv, kjøpesentre, nisjebutikker, gründervirksomhet, universitet, innovasjonscampus og flerfoldige kultur- og idrettsarrangement.

Bygder i utvikling betyr at innbyggere, næringsliv og kommunen jobber aktivt i et partnerskap med å skape bolyst og attraktive lokalsamfunn utenfor bysentrum.

Tuftet på ekte saker viser til fundamentet Steinkjer som samfunn er og ønsker å framstå som: Ekte, solid og til å stole på.

Vurderer du å flytte til Steinkjer? 

I Steinkjer kan du bo landlig, med fjordutsikt, på fjellet eller mer urbant i byen eller grendesentra. For de som ønsker å bygge hus, har vi ledige tomter. Har du barn, så se gjerne oversikten over våre barnehager og skoler i de forskjellige skolekretsene. Kanskje finner du drømmejobben i Steinkjer? Eller kanskje skaper du drømmejobber? Steinkjer næringsselskap støtter vårt næringsliv og gründere.

Turist i Steinkjer

Om det er spennende aktiviteter, naturopplevelser, shoppingmuligheter, kultur eller mat som er interessant, så har Steinkjer mye å by på for små og store. 
Mer informasjon om Overnatting, aktiviteter og opplevelser finner du hos Turistkontoret 

Les mer om mulighetene i regionen hos reiselivssamarbeidet Visit innherred

Statistikk om Steinkjer

Hos Statistisk sentralbyrå (SSB) kan du lese kommunefakta og statistikk fra Steinkjer kommune.  Her finner du nøkkeltall om befolkning, bolig, arbeid og utdanning, kultur, helse og kommunens økonomi. 
Gå til kommunefakta fra Steinkjer hos SSB

Steinkjerprofilen

Det er når lag, foreninger, næringsliv og arrangører tar i bruk Steinkjerprofilen at den blir levende. Ta det i bruk og vis fram Steinkjer!
Alt av verktøy for merkevaren Steinkjerprofilen finner du her.