Steinkjer kommune har tatt i bruk systemet «Meld en feil», som er en app innbyggerne kan laste ned på sin mobil. Via appen kan du enkelt melde om feil relatert til vei, trafikk og park.

- Vi har store forventninger til at appen vil fungere som et godt verktøy for oss som jobber i enheten, i tillegg til at innbyggerne får en enklere måte å melde inn feil til oss, sier enhetsleder ved vei, trafikk og park, Per Ole Austmo.

«Meld en feil» er et system som flere kommuner i Norge har tatt i bruk. GataMi, som var feilmeldingssystemet Steinkjer kommune, har brukt fram til nå, er avviklet.

Appen «Meld en feil» er gratis og kan lastes ned til din mobil når du søker etter den i App store eller Google Play.

- Systemet er også å finne på kommunens hjemmesider, så du kan også melde feil via en nettleser, men vi synes ikke at funksjonaliteten ut mot innbyggerne er like optimal her som på appen. Derfor foretrekker vi at flest mulige laster ned appen og melder inn feil via mobil, sier Austmo.

Foreløpig er det vei, trafikk og park som er første enhet ut for å ta i bruk «Meld en feil», men det er ønskelig at øvrige tekniske tjenester skal innlemmes i appen etter hvert.

Mer detaljert informasjon om løsningen.