Kristine og Marte sykler Norge på langs fra Nordkapp til Lindesnes. På turen gjennom det langstrakte land intervjuer de ordførere i forskjellige kommuner for organisasjonen Grønt Flagg. Grønt flagg jobber med miljøsertifisering av skoler og barnehager. Dette er en stor internasjonal organisasjon med over 40.000 miljøsertifiserte skoler i 50 forskjellige land i verden.

Over 800 skoler og barnehager, fordelt på 17 fylker og 90 kommuner deltar i Grønt Flagg programmet i Norge. Formålet er å øke interessen for dette i så mange kommuner som mulig gjennom disse ukene i dialog med ordførere.

I Steinkjer var det oppvekstsjef Elisabeth Jonassen som møtte jentene. De fikk også en liten uformell prat med tidligere Ordfører, Per Sverre Rannem som ga dem gode råd på veien videre og delte erfaringer fra egen sykkelekspedisjon langs samme strekning.

Blogg med bilder fra turen     

20 dager er turen beregnet til å ta og begge er ved godt mot etter besøket i Steinkjer.

Mer detaljer om turen kan også leses her   

Nord-Trøndelag Grønt Flagg har egen blogg der du blant annet kan lese om; "På Mære skole vaiet det grønneste av Nord- Trøndelags ca 50 vaiende grønne flagg. Nina Austmo Wågan, som er Mære skoles Grønt Flagg koordinator, ble tildelt Bjørn Ness inspirasjonspris for 2012" Denne prisen ble utdelt i mars i år som viser at Grønt Flagg er i vinden i Steinkjer kommune.