Annenhvert år blir det arrangert fylkesmesterskap for helsearbeiderfaget (HEA) og barne- og ungdomsarbeiderfaget (BUA). I år ble dette arrangert ved Levanger videregående skole i kantina 6.april.

Deltagerne er elever fra vg2 og lærlinger som er under 25 år. Konkurransen består av en planleggingsdel, en gjennomføringsdel og en vurderingsdel.

Fylkesmesterskap 2016 lærlinger - Alle deltagerne på scenen_300x189.jpgI barne- og ungdomsarbeiderfaget foregår konkurransen på en scene med barn fra en barnehage, publikum er plassert tett inntil scenen.

I helsearbeiderfaget er det skuespillere og en kulisse som illustrerer et tenkt rom på et sykehjem. Her er det plassert mikrofoner slik at alle skal høre deltagerne og skuespillerne.

Lagene som stilte representerte sin skole eller bedrift. I barne- og ungdomsarbeiderfaget var det 8 lag som konkurrerte, mens i helsearbeiderfaget var det 11 deltagere.

Vinnerne går til Norgesmesterskap i Bergen 17. til 20.oktober.

Steinkjer kommune hadde med 1 lag i barne- og ungdomsarbeiderfaget,  Nadja Berg og Amalie Richardsen som begge er lærlinger i Sørlia barnehage.
I helsearbeiderfaget 2 deltagere, Silje-Kristin Strandvik og Ida Marie Rapp, de er lærlinger henholdsvis ved hjemmetjenesten i Sparbu og i Slalomsvingen.

I helsearbeiderfaget hadde vi vinneren og 3. plass!
Ida Marie Rapp vant og Silje-Kristin Strandvik kom på 3. plass.

Vinnerne i barne- og ungdomsarbeiderfaget ble 2 elever fra Olav Duun videregående skole, Fredrik Hansen og Abdiasis Mohamed.

Det gjøres mye godt arbeid i forhold til opplæringen av våre lærlinger ute på tjenestestedene.
Det er mange dyktig kolleger og veiledere som legger ned en kjempeinnsats for at disse ungdommene skal bli dyktige fagarbeidere og gode ambassadører for kommunen.

Stor takk til alle som har støttet, veiledet, gitt trygghet og faglig kompetanse til alle lærlingene i Steinkjer kommune.

Jorid Bakkan Johansen