En fot innenfor

Hvorfor skal vi gidde å bry oss om å delta i lokalsamfunnet? Og hva legger vi egentlig i begrepet samfunnsdeltakelse? Dette er noen av spørsmålene som vil bli stilt i biblioteket ved Dampsaga Kulturhus i Steinkjer torsdag 22. september kl 16:30 19:00, når Nord universitet med venner inviterer til en flerkulturell caféborddialog.  

Les mer på hjemmesidene til Nord Universitet: https://www.nord.no/no/aktuelt/popularvitenskap/Sider/En-fot-innenfor.aspx

 

Skatten fra Dalem

På Dalem i Sparbu er det funnet en om lag 1500 år gammel nasjonalskatt. Norges største relieffspenne i gullbelagt, massivt sølv (23 cm lang) og tre smykkeamuletter. I biblioteket på Dampsaga kulturhus 22. september kl 19:15  20:30 får du høre arkeologer i samtale om hvordan det var å leve i folkevadringstida, da disse gjenstandene ble brukt i et begravelsesrituale. Våpengraver, bygdeborger og offerfunn vitner om turbulente tider, samtidig som fremmede gjenstandsfunn viser utstrakt kontakt med fjerne områder.

Les mer på bibliotekets facebookside: https://www.facebook.com/events/305650719806781/

 

Steinkjer kino

Tema for årets Forskningsdager er "uten grenser" og kinosjef Ketil Tronstad har bestilt to filmer som passer perfekt: 

Doktor Proktors tidsbadekar vises 22. september kl 17.00 

The imitation game vises 22. september kl 19:15

Filmene viser teknologiske muligheter som overgår grenser i både i tid og rom. Samtidig reflekterer de hvor viktig tankens kraft, fantasi og kreativitet er innen forskning. Mye av teknologien vi bruker i dag har vært vist føste gang innen science fiction. Gjennom forskning og produktutvikling er det blitt allemannseie. Med den utviklingen vi ser innen virtuell virkelighet (VR) er en reise med  tidsbadekar faktisk oppleves - virtuelt, om ikke reelt. Tilbud om skolekino er gått ut til alle elever. I tillegg annonseres åpen forestillinger under hele festivalen Forskningsdagene 21. september - 2. oktober.

Se trailer Doktor Proctors tidsbadekar her: http://www.steinkjerkino.no/program/article1227830.ece

Se trailer The imitation game her: http://www.steinkjerkino.no/program/article1184127.ece

Les mer om alle arrangement under Forskningsdagene på www.forskningsdagene.no