- Jeg har bodd her i seks år og har stortrivdes, forteller Turid Marie Høin med et smil.

Hun er én av 17 beboere som denne dagen blir flyttet fra Ogndal eldresenter til Guldbergaunet bosenter. På eldresenteret er det et mer eller mindre kontrollert kaos denne dagen. Flyttebiler kommer og går og store containere fylles opp med ting som skal kastes. Både pårørende, ansatte ved Jarlegården og ekstra personell hjelper til med å få flyttet over møbler og gjenstander. Klokken 10.30 kommer de første taxiene og flere brukere står klare ved inngangen. 

kontor, flytting, damer, eldresenter- Det er litt kaos her nå, men det er ikke til å unngå. Men i løpet av dagen skal vi alle være på plass ved bosenteret - det er sikkert. Våre 17 brukere skal flytte inn i nydelen fordelt på to etasjer, forteller seksjonsleder Anne-Beth Hallstrøm mens hun studerer listen med navn, svarer på spørsmål fra ansatte og sjonglerer telefonen som stadig ringer. 

- En del av brukerne gleder seg, mens andre gruer seg og synes det å måtte flytte er vanskelig. Vi må prøve å ta vare på alle midt oppi prosessen, understreker hun.

Turid gleder seg

Nede i første etasje sitter Turid i rullestol og venter på å få beskjed om at hun skal dra. Hun er én av dem som gleder seg til å flytte inn på et nytt sted.

- Jeg er positiv til å flytte og til å bli kjent med flere. Jeg er veldig sosial av meg, skjønner du, sier hun og ler.

Turid forteller at hun har hatt fine seks år på Ogndal eldresenter. Og hun minnes trivelige stunder med de andre beboerne og besøk fra barn, barnebarn og oldebarn.

- Vi har hatt det så artig her, spesielt på arbeidsstua hvor vi samles for å gjøre forskjellige aktiviteter og hobbyer. Jeg er så glad for at det blir aktivitetstue på bosenteret også. Vi synger mye og flirer mye vi som har bodd her. Jeg liker å få folk til å le, forteller hun.

Fin avslutning

Å flytte ser hun ikke mørkt på. 

- Jeg har fått hjelp av svigersønn og barnebarn til å flytte møbler, også får jeg besøk av min datter og datterdatter i kveld når jeg er innlosjert, så det gleder jeg meg til. Også skal jo alle som er her være med videre, så vi får jo fortsatt være sammen, sier hun.

- Men det var mange av oss som gråt en skvett da vi hadde avslutning her for to uker siden i regi av pårørendeforeningen. Da slo det oss at vi ikke skal være her så mye lenger, legger Turid til.

- En spennende dag

Flytting eldresenter til bosenterPå Guldbergaunet bosenter står enhetsleder Laila Steinmo klar til å ta imot beboerne som flyttes denne dagen. Hele helga har det vært stor aktivitet på bosenteret med å klargjøre rommene og forberede til den store flyttedagen. Et stort banner ønsker brukerne velkommen og er pyntet med ballonger og hjerter. Banneret har Steinmo selv laget dagen før.

- Dette er en veldig spennende dag. Vi må helt tilbake til år 2000 for å finne en lignende dag med at så mange brukere flytter inn i et nytt bygg i Steinkjer kommune, smiler Steinmo.

Hun forteller at alle brukerne skal få se rommene sine når de ankommer, og så får de velge om de vil være med på en felles samling med kaffe, kaker og vafler. 

- I dag skal vi være rause og vise mye omsorg. Det er det viktigste - ikke at alt det praktiske er på plass fra dag én. Jeg regner med vi vil trenge minst tre måneder på å bo oss inn her, sier hun.

Turid Marie Høin har ankommet bosenteret og rulles ut av taxien. Hun blir glad over å se banneret og over å få hilse på ansatte. 

- Dette tror jeg blir veldig bra, smiler hun idet hun rulles inn i sitt nye hjem.