Mellom 5.- 20. september er det nasjonal strandryddeuke og en ypperlig anledning til å ta fram ryddelysten igjen. Men passer det ikke å rydde akkurat da, så fortsetter ryddekampanjen i Midt-Norge utover hele høsten.

Det betyr at hvis du vil rydde, så kan vi hjelpe deg med gratis sekker og ta hånd om det innleverte avfallet på en sikker måte. Man kan fritt levere avfallet på en av våre gjenvinningsstasjoner på Tranamarka, Semsøra eller Bratreitøra.

Hvordan rydde?

  1. Registrer din aksjon i Rydde (tidligere ryddeportalen) og knytt aksjonen din til Steinkjer kommune. I rydde kan du også finne allerede planlagte aksjoner du kan delta på.
  2. Hent gjerne gratis sekker på Tranamarka Gjenvinningsstasjon
  3. Rydd stranda!
  4. Lever sekkene på Tranamarka Gjenvinningsstasjon eller ta kontakt med oss for å avtale henting hvis det er store mengder (helst i god tid, ring tlf 906 88 955)
  5. Registrer mengden etter aksjonen i Rydde.

Det er fortsatt restriksjoner i forbindelse med korona og vi henviser derfor til veileder for sikker rydding som er utarbeidet av Hold Norge Rent. Les mer om deres anbefalinger til trygg utforming av ryddeaksjoner her.

KONKURRANSER
Bli Årets strandrydder i Midt-Norge og vinn kr 10.000,-
Alle som registrerer sin ryddeaksjon i Rydde, og knytter den til Steinkjer kommune, er med i trekningen. Vi trekker ut et ryddelag blant alle som deltar i Midt-Norge.

 

Enhet renovasjon