Vedtaket ble gjort etter et forslag fra en arbeidsgruppe, nedsatt av administrasjonsutvalget i Steinkjer, som jobber med "medarbeidertiltak - en friskere og sprekere kommune"

-  Jeg er så stolt og glad for at alle har ivret for det vi har kalt «En friskere og sprekere kommune». Arbeidsgruppa hadde møte i går, administrasjonsutvalget og formannskapet i dag. Dette ville alle være med på! Og nå inviterer vi alle ut på tur! Det blir flott nå som våren er her, for du angrer aldri på en tur, sier ordfører Anne Berit Lein. Hun er leder i administrasjonsutvalget og arbeidsgruppa. Sistnevnte hadde som mandat å legge fram kortsiktige og langsiktige tiltak for en friskere og sprekere kommune. 

KONKURRANSE MELLOM ANSATTE

I saksframlegget, der Ti på Topp er valgt som ønsket tiltak, skriver arbeidsgruppa: "Vi ønsker å bidra til at ansatte motiveres til å ut på tur, og til glede og energi på arbeidsplassen. Deltakerne vil i tillegg bli enda bedre kjent i den nye kommunen. Dette er hodebra aktiviteter, godt i tråd med folkehelsealliansen i Trøndelag sin satsing."

Det legges opp til konkurranse mellom alle enheter i kommunen, i antall turer pr. ansatt i enheten. De partsammensatte gruppene i alle enhetene utfordres til å finne tiltak som motiverer alle i enheten til å delta. Topp tre premieres, noe arbeidsgruppen tror vil anspore til konkurranseinstikt blant de ulike enhetene i kommunen.

- ANSATTE FORTJENER DETTE

Det er inntil videre satt av 100.000 kroner av formannskapets konto for tilleggsbevilgninger til "medarbeidertiltak - en friskere og sprekere kommune, og ansattes deltakelse i Ti på Topp Steinkjer". 

- Alle våre dyktige ansatte som står på hver dag fortjener dette. Trim gir energi! Jeg ønsker alle våre ansatte mange fine turer i vår og sommer og er spent på hvilke enheter som vinner trimkampen..., ler ordfører Lein, og kommer med flere oppfordringer til ansatte som vil delta:

- Ta med en gåvenn eller to, men hold avstand! Hashtag gjerne bilder som tas på turen med #friskereogsprekere #gladisteinkjerkommune og #hodebra. God tur!

 

Sprekinger på bildet ovenfor er representanter fra både administrasjonsutvalget og arbeidsgruppa: F.v. ordfører Anne Berit Lein, Trine Ertsås, Ann-Karin Vang, Stein Erik Aalberg, Anne Utgaard, Øystein Bjørnes og Bjørn Nesbak.