Alkovett gjør det litt lettere
Å ta et glass eller to når livet butter imot er en velkjent strategi, men alkohol kan forsterke vanskelige følelser og løser ingen problemer. Alkovett er å ikke fylle på med mer når det allerede er litt for mye.

Det er menneskelig å ha det vanskelig. De fleste av oss vil oppleve en livskrise en eller flere ganger i løpet av livet. Det kan være å miste noen vi er glad i, bli alvorlig syke, få kjærlighetssorg eller en overgangsfase i livet som blir for tøff å takle, som å flytte hjemmefra eller gå ut av yrkeslivet og bli pensjonist.

Alkohol som mestringsstrategiUng dame
Å ty til alkohol når det butter imot er en velkjent strategi, og i dagligtalen omtales det ofte som en måte å handle på som er lur og akseptabel. Vi snakker om å ta et glass vin eller to etter en slitsom dag, for å koble av og føle seg bedre. Eller ta et glass vin før en sosial sammenkomst man gruer seg til for å mestre den. For noen kan det være starten på en karusell som ikke stopper av seg selv.

Alkohol gjør en dårlig jobb når det kommer til trøst. Alkohol kan forsterke allerede negative følelser, gjør at du sover dårligere og kan være starten på en negativ spiral, som ender med avhengighet. I krevende perioder i livet trenger vi å mobilisere krefter for å løse problemer og utfordringer. Alkohol tar oppmerksomheten bort fra det man har å gjøre, og løser ingen problemer.

Vær raus med deg selv og snakk med noen
Gi deg selv tid og rom til å bearbeide det vanskelige du står oppe i. Se dine egne styrker og svakheter og ha troen på at du kan finne løsninger og få bedre dager. Hvis du opplever at alkohol har blitt en mestringsstrategi og at det er vanskelig å la være, er et godt råd å snakke med noen du er glad i. Både alkoholbruk og vanskelige følelser kan være tabubelagte, men hvis vi våger å åpne oss for noen vi stoler på vil det ofte være til hjelp.     

> Les mer om alkohol i tøffe tider
> Lurer du på om du drikker litt for mye?
> Er du bekymret for at noen du er glad i drikker for mye?