Vitensenteret Lek og forsøk med vann

Opplev Vitensenteret i Nord-Trøndelag

Hvordan virker en elektromagnet? Hvordan kan vi få strøm fra vatn? Hvordan påvirker vi miljøet og er det noe vi selv kan gjøre for å redusere forurensning og utslipp av klimagasser? Høres dette spennende ut? Dette vil jeg se og oppleve! Da er et besøk på et vitensenter noe for deg!

Følg med på nettsidene vitensenterets hjemmesider

Vitensenteret i Nord-Trøndelag er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter for naturvitenskap, teknologi og realfag hvor besøkende får oppleve vitenskap og realfagseksperimenter på en interessant og spennende måte. Vitensenteret er åpent for alle, og retter seg spesielt mot barn og unge.

Vitensenteret Bygging av bilMålsetningen med Vitensenteret er å vekke interessen for realfag, teknologi og håndverksfag blant barn og unge i Nord-Trøndelag ved å skape undring og nysgjerrighet gjennom interaktive modeller og aktiviteter. Slik håper vi flere unge får øynene opp for hvor spennende og interessant naturvitenskapen og realfag kan være. Det er ikke slik at matematikk og naturfag nødvendigvis er kjedelig, om man vet hva det kan brukes til!

 Vitensenteret eies av Nord-Trøndelag Fylkeskommune, Steinkjer kommune og Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk som har finansiert 3 års drift i første omgang. Vitensenteret vil være todelt, med en utstillingsdel som er åpen for alle som er interessert, og et Newton-rom som er forbeholdt skolene i Nord-Trøndelag.

Vitensenteret Ordføreren på sykkel vannrakettFølg med på vitensenterets hjemmesider og facebook-sider for andre aktiviteter, spesielle åpningstider kan gjelde!

Mer informasjon: Gunnar Børøsund -

Direkte: +47 74 14 80 91
Mobil: +47 47 75 59 89
Epost: gunnar.borosund@nte.no

 ÅPNINGSTIDER NEWTON-ROM: aktiviteter i skoletida, mandag til fredag

Informasjon og bestilling: Aktivitetsleder Rakel Kongsmo - tlf: 415 05 608 eller e-post rakel.kongsmo@nte.no

Tips en venn shareon print.png